onsdag 3 oktober 2012

Septemberutmaning v 4

Så var det dags att visa resultatet av sista veckan i septemberutmaingen. Eftersom vi åkte till Sverige (för syfestival!) redan på torsdagen så hade jag bara en halv vecka på mig. Men jag visste ju samtidigt att det var lite sista chansen innan jag skulle börja jobba så jag ville verkligen bli färdig med några grejer till. Sen var det ju en extra sporre att det fanns en utlottning av fina vinster bland dem som fixade utmaningen!
Det var 3 grejer som gällde igen. Man kunde dock få extrapoäng för vantar (vuxenstl) men jag hade 3 grejer som jag skulle få färdigt iaf.

Först ut är det plagg jag är mest nöjd med. Denna fina huvtröja. Det började med att L behövde en varmare tröja att sova i på dagis (de sover ute). Tänkte att jag vill sy en, och skulle göra det enkelt för mig. Letade upp en bit college tyg som jag tänkte använda, och så ett mönster med öppning fram och utan dragkedja. Sen kom jag på att det är ju lite roligare att iaf fodra huvan med ett snyggt tyg. Vidare började jag fundera på om det inte var snyggast att fodra hela iaf, och då kunde jag ju dessutom göra den vändbar! Så det fick det bli! Jag la till täcksömmar på utsidan med för att det skulle hända lite mer där.




Tyvärr är det lite för många lager för mina KAM knappar, de lossnar allt för lätt. Måste få tag i några stl 20 med long prong. Men fram till dess får dessa duga, försöker undvika att knäppa den! Den är härligt stor nu at bara lufsa runt i med luvan på, det ser så mysigt ut. Och så blev det visst ingen sovtröja till dagis, hittade en enkel fleece istället som vi fått ärva. Denna blev för fin för att bara sova i!

Mönster: Ottobre 4/2012, stl 86

Material: Lila collegetyg från stof2000, vita violer från znok, mudd från stof og stil och kantband från jny. Knappar från assuntastore


Ett par muddisar till blev det i orange biltyg. Av samma tyg sydde jag mina första muddisar när jag var gravid med L. Ska se om jag hittar dem så jag kan ta kort på dem med! Men hade fortfarande endel tyg kvar och tyckte att L gott kunde få ett par till! De var visst poppis på dagis, flera andra barn (pojkar framför allt) som var facinerade av bilarna på byxorna! Det svåra är att matcha dem dock. I de första (Stl 56) hade jag oftast vit body till, men det tar lite emot numera, de håller sig inte vita så länge....
 
 

Mönster: Mitt vanliga muddmönster, ottobre 4/2011 stl 86

Material: orange/lila velour från skroten, svart mudd kommer nog oxå från skroten, tror jag...


Sen fick jag färdigt denna med som jag började på för ett par veckor sen men körde fast vid täcksömmarna. Tråden bara gick av hela tiden och sömmen blev ful. Kunde inte komma på vad det var som var fel så gav upp. Men efter att jag sytt med andra färger utan problem, och lite hjälp från sytokiga (var visst fler som hade haft problem med just den röda dor-tak)  så jag fram till att det var den röda tråden som det var fel på, fick köpt ny av en annan sort och då blev det bra!
Ville sy nått av aporna eftersom L tycker så mkt om apor ("o-ah-ah") Men tyckte att bruna apor overallt blev lite mkt, men svarta armar och sen röda kantband för att pigga upp den lite så blev det bra!

 
 
Mönster: Omgjort från ottobre 6/2007 (samma som denna) i stl 86
 
Material: bruna apor i jersey från skroten, svart jersey vet jag faktiskt inte var den kommer ifrån, tror jag har både från jny och skroten i gömmorna! Rött kantband i interlock från jny och röda KAM knappar från assuntastore
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar